WEB design

Site-ul tău poate-i frumos, dar nu-i neapărat și valoros.

Pentru a avea valoare, ar trebui să facă vreo vânzare.

Designul UX e responsabil pentru funcționalitatea, adaptabilitatea produsului și ce emoții provoacă în rândul utilizatorilor. Cu cât este mai simplă interfața, cu atât este mai ușor pentru utilizator să obțină rezultatul și să finalizeze obiectivul țintă.

UI-design include lucrări pe partea grafică a interfeței: animație, ilustrații, butoane, meniuri, fotografii și fonturi.

Diferența dintre UX și UI este că designerul UX planifică modul în care vom interacționa cu interfața și ce pași trebuie să facem pentru a face ceva. Iar designerul UI prezintă modul în care va arăta fiecare dintre acești pași.

Interfața trebuie să corespundă următoarelor cerințe:

Claritate (să nu existe o ambiguitate în interfață, iar textul și structura să direcționeze utilizatorul direct către obiectiv);

Pregnanță (Important ca interfața să nu fie supraîncărcată cu prompturi, ferestre de tip pop-up și animații);

Recunoaștere (elementele trebuie să fie memorabile, chiar dacă utilizatorul vede site-ul pentru prima dată);

Sensibilitate (o interfață bună răspunde la acțiunile utilizatorului instantaneu. O persoană ar trebui să înțeleagă ce se întâmplă pe ecran în acest moment);

Estetică (vizual, interfața ar trebui să fie atractivă. O interfață bună este cea în care utilizatorului îi place să lucreze, nimic nu îl enervează sau nu-l distrage de la rezolvarea problemei).

Hai să folosim corect digital marketing pentru afacerea ta